Zorgpremie DSW minder omhoog dan kabinet voorzag

DSW is elk jaar de eerste zorgverzekeraar die de zorgpremie voor het nieuwe jaar bekend maakt. Een week na Prinsjesdag waarop het kabinet voorspelde dat de premie met 10 euro per maand zou stijgen, meldt DSW dat het de premie met 4,50 euro verhoogt.

Lees meer

Snelle stijging huizenprijzen niet vol te houden

De snelheid waarmee de huizenprijzen momenteel stijgen, is niet vol te houden. Dat menen economen van ING en Rabobank. Volgens hen gaat het tempo van prijsstijging volgend jaar omlaag. Dat betekent overigens niet dat prijzen gaan dalen.

Lees meer

Belastingtelefoon slecht bereikbaar door drukte

De Belastingtelefoon is overbelast, waardoor de Belastingdienst telefonisch slecht bereikbaar is. Volgens de Belastingdienst komt de drukte vooral door nieuws rond de toeslagen.

Lees meer

Woningbezitter kent eigen energielabel niet

Woningbezitters zijn niet heel erg bezig met de verduurzaming van hun woning. Zo heeft bijna de helft geen idee welk energielabel de eigen woning heeft.

Lees meer

Koopwoningen bijna 10 procent duurder

Bestaande koopwoningen waren in augustus 9,3 procent duurder dan in augustus 2017. De prijsstijging is groter dan in de voorgaande maanden.

Lees meer

Bedrijven boeken hogere winsten

De brutowinst van niet-financiƫle bedrijven kwam in het tweede kwartaal van 2018 uit op 56,8 miljard euro. Dat was een stijging van 5,8 miljard en het hoogste bedrag in het tweede kwartaal sinds het begin van de metingen in 1999.

Lees meer

Meer mensen in de schulden

Er zitten meer mensen in de schulden, maar het aantal aanvragen voor de schuldsanering bij de rechter daalt. Dat meldt de Raad voor Rechtsbijstand.

Lees meer

NHG-grens voor hypotheken naar 290.000 euro

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat met ingang van volgend jaar weer omhoog. Vanaf 1 januari stijgt de NHG-grens naar 290.000 euro. Daardoor komen er meer hypotheken voor de garantie in aanmerking.

Lees meer

Werkgevers willen overleg over belasting DGA

Werkgeversclubs VNO-NCW en MKB-Nederland gaan op korte termijn in overleg met staatssecretaris van Financiƫn Menno Snel over het plan om directeuren-grootaandeelhouders (dgas) belasting te laten betalen voor leningen bij hun eigen bedrijf.

Lees meer

Werkloosheidspercentage al zes maanden vrijwel gelijk

Het aantal mensen tussen 15 en 75 jaar met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 20.000 per maand toegenomen. In augustus waren er 8,8 miljoen werkenden, ruim 4,1 miljoen mensen hadden geen betaald werk.

Lees meer

Consument weer iets minder positief

De stemming onder consumenten is in september 2018 voor de tweede maand op rij iets minder positief dan een maand eerder. Volgens het CBS daalt het consumentenvertrouwen 2 punten en komt het uit op 19.

Lees meer

Nederland in Europese top 5 online winkelen

In Nederland kocht in 2017 zo'n 79 procent van de mensen van 16 tot 75 jaar producten online. Dat is ruim boven het gemiddelde in de Europese Unie waar 57 procent van de mensen goederen of diensten online kochten in 2017.

Lees meer

VEH teleurgesteld over plannen kabinet voor woonmarkt

Vereniging Eigen Huis (VEH) is teleurgesteld dat het kabinet geen concrete maatregelen aankondigt voor de woningmarkt. Niets over betaalbare energieplannen of de oplossing van het woningtekort, aldus VEH.

Lees meer

Laagste inkomensgroepen hebben laagste koopkrachtgroei

De laagste inkomens profiteren het minste van de economische vooruitgang. In de plannen van het kabinet voor 2019 gaan zij er het minst op vooruit. profiteren. Dat blijkt uit koopkrachtberekeningen van het ministerie van Sociale Zaken.

Lees meer

Verandering in de belastingtarieven vanaf 2019

In het regeerakkoord was al afgesproken dat het aantal belastingschijven van vier naar twee gaat. Er komt per 2021 een basistarief van 37,05 procent en een toptarief van 49,5 procent voor het inkomen boven 68.507 euro.

Lees meer

Regels voor fiets van de zaak aangepast

Het kabinet wil de fiscale regels voor een fiets, elektrische fiets of speed pedelec van de zaak vereenvoudigen. Er zal vanaf 2019 een bijtellingspercentage van 7 gelden voor privegebruik van een bedrijfsfiets.

Lees meer

Aansprakelijkheidsverzekering tijd fors duurder geworden

De premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen zijn afgelopen jaar met gemiddeld 9 procent gestegen. De verschillen tussen verzekeraars onderling zijn groot.

Lees meer

Pleidooi voor flexibel pensioenstelsel

Medewerkers zouden de mogelijkheid moeten hebben om flexibeler om te gaan met hun opgebouwde pensioen. Daarvoor pleiten onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB) en Tilburg University.

Lees meer

Ontslagvergoeding na minder uren werken

Werknemers die om gezondheidsredenen minder uren moeten gaan werken, hebben recht op een gedeeltelijke transitievergoeding. Dat heeft de Hoge Raad bepaald in een procedure die de Algemene Onderwijsbond (AOb) had aangespannen voor een docente.

Lees meer

Verhoging AOW-leeftijd levert schatkist 1,7 miljard op

De verhoging van de AOW-leeftijd heeft de schatkist ongeveer 1,7 miljard euro opgeleverd in 2017. Dit is het bedrag dat niet hoefde te worden uitgekeerd aan mensen die zonder de stijging van de AOW-leeftijd wel een uitkering hadden ontvangen.

Lees meer