info@verbeekadvies.nl |  0297-327272
0297-327272 info@verbeekadvies.nl Menu

Nieuws overzicht

Plan voor uitbreiding betaald verlof na geboorte kind

De regelingen voor verlof rond de geboorte van een kind moeten eenvoudiger en verbeterd worden. De Sociaal-Economische Raad (SER) pleit ervoor verschillende verlofregelingen samen te voegen zodat beide ouders zes weken betaald verlof krijgen.

Lees verder

Winst Rabobank stijgt fors

De Rabobank zag zijn nettowinst afgelopen jaar met een derde groeien tot bijna 2,7 miljard euro. De bank profiteerde volgens eigen zeggen van de sterke Nederlandse economie en de betere markt.

Lees verder

Werkloosheid blijft dalen

In januari hadden bijna 8,7 miljoen mensen betaald werk. Het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 15.000 per maand toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees verder

Ondernemers hebben veel vertrouwen

Het vertrouwen van de ondernemers komt aan het begin van het eerste kwartaal van 2018 uit op 18,1. Dat is de hoogste waarde sinds de start van de metingen in 2008. Bij de meting zijn financiele bedrijven niet meegenomen.

Lees verder

Grootste omzetgroei detailhandel in 11 jaar

In 2017 heeft de detailhandel 4,2 procent meer omgezet dan in het jaar 2016. Dat is de hoogste groei in 11 jaar, aldus het CBS.

Lees verder

Gemiddelde dekkingsgraad pensioenfondsen naar 111

De beleidsdekkingsgraden van alle pensioenfondsen zijn in het vierde kwartaal met gemiddeld 1,9 procent gestegen. Hiermee komt de gemiddelde beleidsdekkingsgraad uit op 110,9 procent.

Lees verder

Iets meer faillissementen in januari

Het aantal faillissementen is in januari licht gestegen in vergelijking met december 2017. Er werden 5 bedrijven meer failliet verklaard, aldus het CBS.

Lees verder

Woonwinkels profiteren van bloei huizenmarkt

Woonwinkels hebben vorig jaar bijna 9 procent meer omgezet. Dat is volgens brancheorganisatie INretail vooral te danken aan de bloeiende woningmarkt.

Lees verder

Wet DBA tot 2020 niet gehandhaafd

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020.

Lees verder

Productie industrie ruim 5 procent hoger in december

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in december vorig jaar 5,2 procent hoger dan in december 2016. Volgens het CBS is de productie nagenoeg gelijk aan die van november.

Lees verder

Consumentenprijzen in januari 1,5 procent hoger

De consumentenprijzen waren in januari 1,5 procent hoger dan een jaar eerder. Het CBS meet met de consumentenprijzenindex (cpi) het prijsverloop van een pakket goederen en diensten.

Lees verder

Rabobank: prijzenplafond huizenmarkt nog niet bereikt

De Rabobank voorziet dat de huizenprijzen dit jaar nog harder gaan stijgen. De economen van de bank denken zelfs aan een stijging van gemiddeld 8 procent.

Lees verder

Verzilverlening om overwaarde huis te gebruiken

Ouderen kunnen met de zogeheten Verzilverlening de overwaarde van hun woning gebruiken voor het financieren van aanpassingen om hun huis veiliger en comfortabeler te maken.

Lees verder

Meer kredietmogelijkheden voor bedrijven

Minister Dekker (voor Rechtsbescherming) wil de kredietverlening aan bedrijven een nieuwe impuls geven. Hij gaat hierover de komende weken in overleg met het bedrijfsleven en komt dit voorjaar met een wetsvoorstel.

Lees verder

Nederlandse economie doet het redelijk

Vergeleken met zeven andere westerse landen is Nederland een middenmoter als je kijkt naar economische groei per hoofd van de bevolking sinds 2002. Nederland heeft relatief goed gepresteerd in uitvoer, maar minder goed in consumptie.

Lees verder

Meer miljonairs in Nederland

In 2016 had 2,2 procent van de huishoudens een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat zijn 167.000 huishoudens, 9 duizend meer dan een jaar eerder. Gemiddeld had een miljonairshuishouden in 2016 een vermogen van 1,5 miljoen euro.

Lees verder

Koopwoning kostte in 2017 gemiddeld 263 duizend euro

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2017 toegenomen tot ruim 263.000 euro. Bloemendaal is de gemeente met gemiddeld de duurste koopwoningen, Delfzijl de gemeente met de goedkoopste.

Lees verder

Mkb schakelt minder vaak deurwaarder in

Mkb-bedrijven nemen steeds steeds minder vaak een deurwaarder in de arm. Dat komt volgens de beroepsorganisatie voor gerechtsdeurwaarders met name vanwege de gestegen griffierechten.

Lees verder

Productie industrie piekte in december

De dagproductie van de Nederlandse industrie was in december vorig jaar 5,2 procent hoger dan een jaar eerder. Volgens het CBS produceert de industrie al ruim twee jaar meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Lees verder

Huishoudens bezitten bijna 10 procent meer

Het gemiddelde vermogen van Nederlandse huishoudens steeg in 2016 met bijna 10 procent tot ruim 22.000 euro. Die stijging is vooral te danken aan de hogere huizenprijzen.

Lees verder