info@verbeekadvies.nl |  0297-327272
0297-327272 info@verbeekadvies.nl Menu

Nieuws overzicht

Sterke groei zelfstandig ondernemers in tien jaar tijd

Het aantal eenpersoonsbedrijven is in de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. Met name in de vier grote steden nam het aantal toe, daar is het aantal eenpitters sinds 2007 meer dan verdubbeld.

Lees verder

Overheid moet woonbeleid beter op jonge gezinnen afstemmen

De overheid moet in het woonbeleid meer rekening houden met jonge gezinnen. Volgens de economen van de Rabobank bevinden die zich in een lastige positie waarbij zij 'hun woon- en werkwensen moeten afwegen tegen kinderopvang'.

Lees verder

Geen extra maand voor hypotheekaanvragen

Huizenkopers krijgen definitief geen extra maand de tijd om in 2018 nog volgens de leennormen van 2017 een hypotheek te kunnen afsluiten, ondanks dat een motie daartoe unaniem door de Tweede Kamer werd aangenomen.

Lees verder

Recordbedrag van 23 miljard aan online aankopen in 2017

Dit jaar zal naar verwachting een recordbedrag van 23 miljard euro worden besteed aan goederen en diensten die via het internet worden aangekocht. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2016.

Lees verder

Werkgevers minder positief over werkgelegenheid

Nederlandse werkgevers zijn voor het eerst sinds een jaar weer minder optimistisch over de arbeidsmarkt. Vooral de financiële sector is in mineur.

Lees verder

Regels voor trouwen iets anders in 2018

Per 1 januari 2018 veranderen de regels van het trouwen en van geregistreerde partnerschappen. Budgetinstituut Nibud wijst consumenten op de nieuwe regels en de gevolgen daarvan.

Lees verder

Sneeuw leidt tot 50 procent meer ongevallen

Bij meer dan vijf centimeter sneeuw zijn er 50 procent meer ongevallen dan normaal, aldus het Verbond van Verzekeraars dat ook meldt dat glijpartijen en andere winterse ongevallen de verzekeraars meer dan een miljoen euro per dag kosten.

Lees verder

Aantal faillissementen neemt af

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald in november. Het ging om een lichte daling deze maand, er werden acht bedrijven minder failliet verklaard dan in oktober, aldus het CBS.

Lees verder

Minder deelnemers aan pensioenfondsen

Het aandeel deelnemers dat bij pensioenfondsen pensioen opbouwt, is de afgelopen zes jaar gedaald. Vorig jaar spaarde 79 procent van de werkende bevolking pensioen bij een fonds tegen 83 procent in 2010.

Lees verder

Arbeidsmarkt in industrie steeds krapper

Het tekort aan personeel in de Nederlandse industrie wordt steeds groter. Bijna 16 procent van de bedrijven in de industrie meldt dat niet ingevulde vacatures de productie remt.

Lees verder

Eigen risico beter dan no-claimkorting voor lagere zorgkosten

Het eigen risico heeft voor een grotere verlaging in zorgkosten gezorgd dan een no-claimkorting van dezelfde hoogte. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) onder 15- tot en met 18-jarigen.

Lees verder

Oproep Nibud om schuld niet te laten oplopen

Minimaal 15 procent van de huishoudens, ongeveer 1,5 miljoen, heeft momenteel te maken met ernstige betalingsachterstanden. Slechts een klein gedeelte daarvan komt bij de schuldhulpverlening terecht.

Lees verder

CPB vindt vroegpensioen zware beroepen slecht idee

Het is volgens het Centraal Planbureau (CPB) geen goed idee om een regeling in te stellen die ervoor zorgt dat mensen met zware beroepen vroeger kunnen stoppen met werken.

Lees verder

Aantal aanrijdingen flink hoger

Het aantal ongevallen in het verkeer is fors gestegen. In 2015 waren er zo'n 565.000 particuliere schadeclaims na aanrijdingen, vorig jaar steeg dat naar circa 625.000 claims.

Lees verder

Mkb positief over 2018

Ruim de helft van de ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53 procent). iets meer dan een derde (35 procent) verwacht dat een vergelijkbare economie als in 2017.

Lees verder

Schenkingsvrijstelling drukt hypotheekschuld

De ruimere fiscale schenkingsvrijstelling wordt voor een belangrijk deel gebruikt voor het aflossen van de hypotheekschuld. Mede door de vrijstelling is de gemiddelde hypotheekschuld lager en staan er minder hypotheken onder water.

Lees verder

Ruimere vrijstelling kostte overheid een miljard

Door de ruimere schenkingsvrijstelling komen er minder belastinginkomsten binnen. Voor dit jaar wordt een derving van 97 miljoen euro verwacht. In 2013 en 2014 liep de overheid een miljard mis.

Lees verder

OESO ziet langer doorwerken als noodzaak bij vergrijzing

Mensen zullen tot op latere leeftijd moeten doorwerken om pensioenen op een gewenst niveau te houden. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Lees verder

DNB ziet aanvullende zorgverzekering verdwijnen

Aanvullende zorgverzekeringen dreigen uiteindelijk te verdwijnen. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) lopen we, als dat gebeurt, het gevaar dat bepaalde zorg straks niet langer tegen een redelijk bedrag verzekerbaar is.

Lees verder

Woningcorporaties willen investeren in zorgcomplexen

Ruim de helft van de woningcorporaties wil investeren in zorgvastgoed. De meeste corporaties (95 procent) met zorgvastgoed vinden dat zij een belangrijke rol hebben in het huisvesten van senioren.

Lees verder