info@verbeekadvies.nl |  0297-327272
0297-327272 info@verbeekadvies.nl Menu

Nieuws overzicht

Steeds lastiger om personeel te vinden

Het tekort op de arbeidsmarkt verbreedt zich. Steeds meer bedrijven hebben daardoor moeite met het vinden van goed personeel. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen.

Lees verder

DNB ziet inflatie flink toenemen

De inflatie neemt volgend jaar flink toe. Dit jaar is die nog 1,1 procent, in 2019 schiet die naar 2,5 procent aldus De Nederlandsche Bank (DNB). Dat is te danken aan hogere lonen en aan de geplande verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent.

Lees verder

Zorgverzekeraars verwachten prijsstijging medicijnen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) waarschuwt voor de gevolgen van een plan van minister Bruno Bruins (Medische Zorg). Bruins wil bijbetalingen voor geneesmiddelen op een maximum van 250 euro stellen. Verzekeraars denken dat medicijnen daardoor duurder worde

Lees verder

Ruimere NHG-mogelijkheden voor senioren in trek

Senioren hebben vanaf nu meer mogelijkheden voor een hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Inmiddels hebben ruim 200 senioren aangegeven interesse te hebben in de ruimere acceptatiecriteria.

Lees verder

Nieuwe subsidieregeling zelf opwekken energie

Huishoudens en bedrijven die zelf duurzame elektriciteit opwekken, hebben vanaf 2020 te maken met een nieuwe subsidieregeling.

Lees verder

Heel kleine pensioenen vervallen per 1 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 vervallen heel kleine pensioenen. Dit zijn pensioenen van 2 euro of minder bruto per jaar. Dat mag op grond van nieuwe regels omdat de administratiekosten voor deze heel kleine pensioenen relatief hoog zijn.

Lees verder

Omzet detailhandel flink hoger in april

De detailhandel heeft in april 5,7 procent meer omgezet dan in april 2017. Volgens het CBS behaalden zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Online is bijna 23 procent meer omgezet.

Lees verder

Partner krijgt meer babyverlof

Ouders krijgen na de komst van een baby meer tijd samen met hun kind. Dat wordt geregeld in de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) die nu bij de Tweede Kamer voorligt.

Lees verder

Meer leningen verstrekt voor verduurzaming woningen

Er zijn in 2017 meer leningen verstrekt voor het duurzamer en energiezuiniger maken van woningen en gebouwen. In totaal werden er 3.360 stimuleringsleningen en 3.993 duurzaamheidsleningen verstrekt.

Lees verder

Energiekosten per 1 juli omhoog

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens gaat per 1 juli meer betalen voor energie. Veel energieleveranciers verhogen dan hun variabele tarieven. De verschillen tussen leveranciers zijn wel groot, aldus online prijsvergelijkers.

Lees verder

Veel Nederlanders met beperkte financiële buffer

Vier op de tien Nederlanders hebben niet of nauwelijks een financiële buffer. Dat terwijl uit onderzoek onder 1.000 consumenten blijkt dat een buffer voor financiële tegenslagen voor 54 procent het belangrijkste spaardoel in 2018 is.

Lees verder

Export groeit bijna 7 procent in april

De goederenexport was in april 6,6 procent groter dan in april 2017. Volgens het CBS is de groei groter dan in de voorgaande maanden.

Lees verder

AFM twijfelt aan kwaliteit crypto-ondernemingen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft grote twijfels of beheerders van beleggingsinstellingen in cryptomunten wel voldoen aan de vergunningeisen.

Lees verder

Minder huurders uit huis gezet door corporaties

Woningbouwcoporaties hebben vorig jaar minder huurders uit huis gezet. In 2017 werden in 3.700 gevallen huurders uit hun huis gezet en dat was 23 procent minder dan een jaar eerder.

Lees verder

Driekwart werkgevers heeft moeite personeel te vinden

Bijna driekwart van de organisaties in Nederland, 71 procent, heeft problemen om vacatures ingevuld te krijgen. In 2017 was dat nog 56 procent. Vooral technische vacatures zijn lastig om in te vullen.

Lees verder

Voorstel om partneralimentatie te verkorten naar vijf jaar

VVD, D66 en de PvdA willen de partneralimentatie alsnog inkorten van twaalf naar vijf jaar. De partijen vinden de huidige wetgeving te ouderwets.

Lees verder

Pensioenen staan er beter voor dan jaar geleden

Meer dan de helft van de pensioenfondsen in Nederland kan de pensioenen weer indexeren. Dat betekent dat de pensioenuitkeringen volledig of gedeeltelijk worden verhoogd op basis van de stijging van de prijzen.

Lees verder

VEH ziet vertrouwen in woningmarkt kantelen

Vereniging Eigen Huis (VEH) ziet dat de positieve stemming over de woningmarkt aan het omslaan is. De Eigen Huis Marktindicator staat nu nog op 104, maar dat is 10 punten lager dan een jaar geleden.

Lees verder

Aantal faillissementen daalt

Het aantal faillissementen is gedaald. In mei 2018 zijn er 10 bedrijven minder failliet verklaard dan in april, aldus het CBS.In mei werden 296 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard.

Lees verder

Industrie produceert 5 procent meer in april

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in april 5 procent hoger dan in april 2017. Volgens het CBS is de stijging groter dan in maart.

Lees verder